5 Nisan 2010 Pazartesi

LİMON MUHALLEBİLİ AY KURABİYE




LİMON MUHALLEBİLİ AY KURABİYE

TARİFİ aynı ayvalı rulo hamuru gibidir.

LİMON MUHALLEBİSİ İÇİN :

- 2 çb süt
- 3 yk şeker
-1 limon suyu
- 1 limon kabuğu
- 4 damla limon esansı (varsa )
- 2 yk mısır nişastası

üzerine:
pudra şekeri

- hepsi kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirilir.
- ılınınca, hamurun geniş tarafına bir tatlı kaşığı muhallebi konup ince tarafa doğru yuvarlanır
yağlanmış tepsiye (veya fırın kağıdına koyarım ben) sırasıyla dizilip 170* pişirilir. kenarları kahverengi olup üzeri beyaz olarak fırından alınır.
- soğuyunca pudra şekeri serpilir.

LİMONSEVERLERE AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder