5 Nisan 2010 Pazartesi

LİMONATA











ITIRLI LİMONATA

9 limon
2 sb toz şeker
1- 2 yaprak ıtır
tadına göre soğuk su
nane ve ıtır yaprakları, arzu ettiğiniz meyveler.
( ben yeşil elma ve şeftali, bir kaç tanede frambuaz kullandım )

- Yıkanan limonların kabukları rendelenir
- Üzerine şekeri eklenip parmak uçlarıyla birbirine yedirilip ,ertesi güne kadar ağzı kapalı bekletilir.
- Ertesi gün üzerine rendelenen limonları sıkılıp, suyu tadına göre ilave edilir.
- Süzgeçten ve tülbentten geçirilerek dinlendirilir.
- Servis anında nane veya parmak ucuyla hafifçe ovulup, ezilen ıtırlar eklenip afiyetle sunulur.
- Bu limon sayısı ile yaklaşık 1 orta boy tencere dolusu limonatanız oluyor.
Hatta daha fazlası..... ( ölçüyü yarım yapabilirsiniz )

HEPİNİZE SEVGİLER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder