8 Nisan 2010 Perşembe

LİMONLU VE HAŞHAŞLI KURABİYE
















Malzemeler
2 su bardağı un
yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
3 tatlı kaşığı portakal şekerlemesi
2 tatlı kaşığı haşhaş
3/4 su bardağı yumuşatılmış tereyağ
1 su bardağı toz şeker
2 yumurtanın sarısı
1 yumurta
1,5 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı
Bir kapta un, kabartma tozu ve haşhaşı karıştırın. Bir diğer kapta tereyağı ve toz şekeri mikserle çırpıp krema haline getirin. Yumurta sarıları, yumurta ve limon suyunu ekleyip yumuşak bir kıvama gelene kadar çırpın. Bu karışımı unlu karışıma ekleyin, portakal şekerlemesini de ilave edip düşük hızda mikserle çırpın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yemek kaşığı ile hamurdan parçalar alıp yağlı kağıt üzerine yuvarlak şekilde yerleştirin. Önceden ısınmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Soğuyunca spatula yardımıyla kurabiyeleri servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder