7 Nisan 2010 Çarşamba

LOKMA TATLISI

MALZEMELER:

1 tatlı kaşığı kuru maya
1,5 su bardağı su
yarım çay kaşığı tozşeker
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta

KIZARTMAK İÇİN: sıvıyağ

ŞERBET:2,5 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
yarım limon suyu

YAPILIŞI:Şerbet için suyu ve şekeri kaynatıp limon suyunuda ilave edip bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alalım ve soğutalım.Kuru mayayı yarım su bardağı ılık su ve tozşekerin içinde 15 dakika kabarması için bekletelim daha sonra unu tuzu mayalı suyu 1 yumurtayı ve bir su bardağı suyuda ekleyip çatalla iyice çırpalım.Sonrada elinizle yoğurup muhallebi kıvamında cıvık bir hamur elde edelim.hamuru yarım saat mayalandıralım.Mayalanan hamuru avucunuzun içine alın baş ve işaret parmağınızla sıkın fındık büyüklüğünde çıkan hamuru tatlı kaşığı veya çay kaşığı ile alıp kızgın yağın içine atın hamur bitinceye kadar bu işlemi yapın yalnız her hamuru attığımızda kaşığı mutlaka sıvıyağa batıralımki hamur yapışmasın.Önlü arkalı kızarttığımız hamurlarımızı kevgir yardımıyla tavadan alıp soğuk şerbetimize atalım 10-15 dakika bekletip servis yapalım ..Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder