7 Nisan 2010 Çarşamba

MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ

Mini Kandil Simidi
Aslında mübarek Ramazan Ayında konuk olduğum ve konuk ağırladığım iftar sofralarını ve tarifleri sizlerle paylaşmak isterdim. Ancak fotoğraf çekimlerinde gerek yaşadığım ışık sorunları, gereksede kendi evimde iftar saati telaşesinde doğru düzgün fotoğraf çekememem bu isteğime şimdilik engel oldu. Umarım bundan sonraki iftar sofralarını sizlerle paylaşma fırsatı bulabilirim. Bu kandil simidi tarifi aşağı yukarı iki ay öncesinde Nüket tarafından yapılan ve lezzeti damaklarımızda kalan bir tarif. Değişik bir tarif değil ve hatta sayfamda bir kandil simidi tarifi var. Ancak bu tarif gerçekten kıvamlı ve son derece lezzetli. Denemek isteyenler için işte tarifi;
Malzemeler;
*250 gr tereyağı ( oda sıcaklığında)
*1 paket kabartma tozu
*4 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı mahlep
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay bardağı yoğurt
Üzeri için;
*Yumurta sarısı ve susam
Hazırlanışı;
1.Hamur malzemeleri ile hamuru yoğurun ve 1 saat buzdolabında bekletin.
2.Dolaptan çıkardığınız hamuru oda ısısında 10 dakika bekletin.
3.Hamurdan koparacağınız küçük parçalardan minik minik simitler oluşturun.
4.Simitleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla yerleştirdikten sonra, üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
5.180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder