5 Nisan 2010 Pazartesi

Mahlepli Kurabiye

Malzemeler:
125gr margarin
1 çay bardaği ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un (aldığı kadar, hamur kıvam ele yapışmıyacak ve kulak memesi kıvamına gelecek kadar)
Üzeri için susam ve yumurta sarısı
Yapılışı:
Margarini küçük bir tavada eritip, soğutun.
Derin bir kabın içine erimiş margarini, sütü ve şekeri koyup, iyice karıştırın.
Daha sonra içine unu, kabartma tozunu, tuzu, mahlebi ekleyip, kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun.
Hamuru 30 dakika dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru ,un serptiğiniz tezgahta 5 dakika kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şekil verin.
Mahlepli simitleri, sıvı margarin ile yağladığınız tepsiye dizip, simitlerin üzerlerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp, en son olarak susama bulayın.
Önceden 175 derecede ısıttığınız fırında 30-35 dakika üzerleri kızarana kadar pişirip, ılık olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder