7 Nisan 2010 Çarşamba

Mahlepli parmak Kurabiye

Bu kurabiyeler gerçekten çok enfeees. Tatlı tuzlu arasında mahlep tadında. İlk denememde başarılı oldu darısı diğerlerinin başına :)) Bu kurabiyemde biraz tam buğday unu kullandım ve gerçekten ağızda dağılan hafif bi kurabiye oldu. Şiddetle tavsiye ederim Göz kırp

MALZEMELERİMİZ

3 SU BARDAĞI BEYAZ UN

1 SU BARDAĞI TAM BUĞDAY UNU

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

1 YUMURTA

3 DOLU YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

1 PAKET KURU MAYA

1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT

1 DOLU TATLI KAŞIĞI MAHLEP

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

1 YEMEK KAŞIĞI YUMUŞAK TEREYAĞ

SUSAM

YAPILIŞI:

Bir kaba unumuzu boşaltalım. İçine tüm malzemeleri karıştıralım ve iyice ovalım. 20 dakika kadar dinlendirelim. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde parmak şeklini verip önce çırpılmış yumurtaya sonrada susama bulayıp 180 derecede üzeri kızarana dek pişirelim. Hepsi bu afiyet olsunn Dil çıkar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder