7 Nisan 2010 Çarşamba

MAHLEPLİ TUZLU SİMİT



TUZLU KURABİYELERDE MAHLEP KOKUSUNU ÇOK SEVİYORUM. PASTANELERDEKİ KURU PASTALARIN TADLARINI HATIRLATIYOR BANA...



MALZEMELER

  • 1 PK YUMUŞAK MARGARİN
  • 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
  • 1 AD YUMURTA (SARISININ YARISI ÜZERİNE AYRILCAK)
  • 1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
  • 2 ÇAY KAŞIĞI MAHLEP (BAHARATÇILARDA BULABİLİRSİNİZ)
  • TUZ
  • ALDIĞI KADAR UN

  • ÜZERİNE SUSAM

YAPILIŞI

UN VE SUSAM HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIYORUZ. ARDINDAN YAVAŞ YAVAŞ UNU İLAVE EDİP YUMUŞAK KIVAMLI ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİYORUZ. SİMİT ŞEKLİ VERİP ÖNCE YUMURTA SARISINA ARDINDAN SUSAMA BATIRIP FIRIN TEPSİSİNE DİZİYORUZ. 180 C FIRINDA HAFİF PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİYORUZ. AFİYET OLSUN...


NOT: UN MİKTARINI İYİ AYARLAMAK İÇİN UNU YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİN Kİ KURABİYELERİNİZİN GEVREKLİĞİ İÇİN HAMURUN KIVAMI ÖNEM TAŞIYOR...


BEN SİMİT ŞEKLİNİ KOLAY VERMEK İÇİN ÖNCE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP TOP YAPIYORUM. TOPUN TAM ORTASINDAN PARMAĞIMLA DELİP, AÇTIRIP SİMİT ŞEKLİNİ KOLAYCA VEREBİLİYORUM...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder