2 Nisan 2010 Cuma

Maraş Köftesi

malzemeler:
  • 500gr. kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1-2 çay kaşığı kimyon
  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 çorba kaşığı salça
  • tuz
  • kızartmak için sıvı yağ

yapılışı: Kıyma, yumurta, kimyon ve tuzu büyük bir kasede yoğurun. Izgara köfte gibi şekil verin. Patlıcanları alaca soyup, dilimledikten sonra tuzlayarak 30 dakika bekletin. Patatesleri soyup, yuvarlak 2 cm. doğrayın. Suya koyun. Domatesleri halka halka doğrayın. Sivri biberleri 3-4 parçaya ayırın. Önce patatesleri kızartın. Patlıcanları yıkayın. Tavada pembeleşinceye kadar kızartın. Köfteyi kızartın. Tepsiye köfteleri dizin. Üzerine kızarmış patatesleri onun üzerine patlıcanları dizin. Üzerine dilimlenmiş domatesleri en üstüne de sivri biberleri koyun. Bir su bardağı suyla salçayı ezip köftelerin üzerine iave edin. 200 derecedeki fırında domatesler ve biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder