5 Nisan 2010 Pazartesi

Maş Piyazı

Maş Piyazı

Geçen hafta arkadaş toplantımız da ilk kez lezzetini denediğim maş fasulyesini çok beğendim.Daha önce hiç dikkat etmemişim. Arkadaşım aktardan almış,marketlerdeki organik ürünlerin satıldığı raflarda da bulabilirsiniz.Bende dün ilk denememi yaptım,lezzeti gayet güzel oldu.
Denemek isteyenler için tarifi;

Malzemeler
- 1 su bardağı maş
- 4 adet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Çeyrek limonun suyu
- Tuz
- 1 çay bardağı ceviz içi(ince dövülmüş)

Üzeri için
- Nar taneleri

Hazırlanışı:
1- Maş fasulyesini bir gece önceden ıslatın.
2- Suyunu süzüp ,maş fasulyesini tencereye koyun.Üzerini geçicek kadar su ekleyin.
3- Kabukları patlamayacak kadar pişirin.Suyun içinden kevgirle servis tabağına alıp soğutun.
4- İçine ince doğranmış taze soğanı,maydonozu ve ceviz içini koyun.
5- Nar ekşisi ,limon suyu,tuz ve zeytinyağını da ekleyip karıştırın.
6- Üzerini nar taneleri ile süsleyip servis edin.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder