5 Nisan 2010 Pazartesi

MERCİMEK KÖFTESİ



Yiğitin doğum gününden bir çeşitti.
Bu tarifimi 37. Porselen Demlik Cay Saati Etkinliginin ev sahibesi sevgili http://sevincceden.blogcu.com/ ´a gönderiyorum..

Malzemeler;
1 su bard. kırmızı mercimek
1 su bard. ince bulgur
1 su bardağı mercimeği haşlamak için su
1 tane kuru soğan
1 kaşık salça
1 kaşık biber salçası
3,4 adet yeşil soğan
biraz maydonoz
tuz,karabiber,kırmızı toz biber,
limon suyu,sıvıyağ
Yapılışı;
Öncelikle mercimek 1 bardak suda ağzı kapalı bir tencerede haşlanır,suyunu çekince,ocak kapatılır, bulgur eklenir,ağzı tekrar kapatılıp demlenmeye bırakılır.Başka bir kapta kuru soğan ince ince kıyılır,sıvıyağda kavrulur,salçası,tuzu ilave edilir.Ezilen mercimeğe hazırlanan soğanlı,salça katılır ve yoğurulur.Yeşil soğan ve maydonoz ince ince kıyılır ve içe katılır.Tekrar hepsi yoğurulur,limon suyu ve baharatlarıda eklendikten sonra köfte şekli verilir.servis tabağına dizilir.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder