7 Nisan 2010 Çarşamba

MEVSİM KEKİ

mevsim keki 018
Sinangil Unlarınların denenmek üzere bana gönderdiği pakette yer alan Limon Aromalı kek Unu ile hazırladığım bu kekin tarifi aynı kekunu paketinin yan yüzünde yer alıyordu.Ufak tefek değişiklik ve eklentilerle oluşturduğum kek oldukça güzel bir kek oldu.Ablamı Hac yolculuğuna gönderirken uğurlamak üzere gelen misafirlerine ikram edilen bu kek oldukça beğeni topladı.Bu cuma Hacı olarak dönecek olan ablam için yine bu ve diğer kek unlarını da kullanarak benzeri keklerden yapmayı düşünüyorum.İlgilenenler için tarif aşağıda;
Malzemeler;
*5 yumurta,
*1,5 su bardağı toz şeker,
*1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu,
*250 gr eritilmiş ve ılıtılmış tereyağı,
*2,5 - 3 su bardağı kadar SİNANGİL LİMON AROMALI KEKUNU
*80 gr rendelenmiş bitter çikolata
*1 adet ufakça havuç ( Rendelenecek )
*1 su bardağı kadar iri dövülmüş ceviz
*1 su bardağı kadar böğürtlen( dondurulmuş böğürtlen çözdürüldükten sonra suyunun süzülmesi sağlanmalı )
Hazırlanışı;
1.Yumurta, şeker ve portakal kabuğu iyice köpürüp kabarana ve şekerler içinde eriyene kadar mikserle çırpılır.
2.Karışıma önceden eritilip, ılıtılmış tereyağı eklendikten sonra içine azar azar SİNANGİL LİMON AROMALI KEKUNU eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
3.Karışıma çikolata rendesi, ceviz, havuç rendesi de eklenerek bir spatula yardımı ile karışmaları sağlanır.
4.En son olarak yağlanmış kalıba dökülen kek malzemesine böğürtlenler eklenir. Böğürtlenleri dibe çökmemesi için kekin üst yüzeyine yerleştirip, kaşık yardımı ile bastırarak kekin içine batmasını sağlayın. Ancak fazla batırmamaya özen göösterin.
5.Kekinizi önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
6.Pişen kekinizi iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet Olsun.
mevsim keki 001

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder