8 Nisan 2010 Perşembe

MEYVE SOSLU PASTA

















Malzemeler
3 tane yumurta
2 kahve fincanı un
yarım kahve fincanı mısır nişastası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım kahve fincanı su
2 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
içi için
2 poşet kremşanti
2 su bardağı süt
muz
ayrıca
1 paket meyve sosu
2 çay bardağı su
antep fıstığı
Yapılışı
Yumurtayı toz şekerle iyice çırpın. Diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Küçük yuvarlak bir kalıba malzemeyi döküp önceden ısınmış fırında pandispanyayı pişirin. 2 poşet kremşantiyi 2 bardak soğuk sütle iyice çırpın. Pandispanyayı ikiye bölün. Üzerine kremşantiyi yayın. Muz dilimlerini dizin. Diğer pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan kremşantiyle pastayı kaplayın. Tarifine göre hazırladığınız meyve sosunu pastanın üzerine dökün. Kenarlarından antepfıstığı geçin. Pastayı 1 gece buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder