6 Nisan 2010 Salı

MİDYE BÖREK VE TATLI












































MALZEME:


1 çay.bar.süt


1 çay.bar.yoğurt


1 çay.bar.sıvıyağ


1/4 paket yaşmaya


1 adet yumurta


aldığı kadar un(yaklaşık 3 bardak)


1 çay.bar.şeker(tatlı yapılırsa)


tuz(börek yapılırsa)


ÜZERİ İÇİN:


tereyağ


İÇİ İÇİN:


peynir veya ceviz


YAPILIŞI:


Tüm malzemeden hamur yoğrulur,yarım saat sarılarak sıcak bir yerde mayalandırılır,yarım saatte buzdolabında dinlendirilir.Hamur 6 bezeye ayrılır,nişasta eşliğinde oklava ile tabak büyüklüğünde açılır.Hamurları üst üste koyarken aralarına nişasta sürülür ve hamur istenilen büyüklükte açılır.Hamurun bir ucundan başlanarak sıkı bir rulo yapılır,rulolar 1 cm kalınlığında kesilir,kesilen kısmı üste gelecek şekilde oklava ile oval olarak açılır.Tatlı yapılacaksa arasına ceviz-börek yapılacaksa arasına peynir koyulup poğaça gibi kapatılır,tepsiye dizilip,üzerine fırça ile eritilmiş tereyağ sürülür.Ilık fırında kzarana dek pişirilir.


TATLI YAPILIRSA ,ŞERBET SOĞUK OLUCAK TATLI SICAK OLUCAK..ÇOK AMAÇLI BİR HAMUR İSTER TATLI İSTER BÖREK YAPIN:)


ŞERBET ÖLÇÜSÜ:


3,5 su.bar.su


3,5 su.bar.şeker


1-2 damla limon suyu








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder