6 Nisan 2010 Salı

Midye Poğaçalar

Son dönemlerde bu poğaça veya kurabiyelerden sıklıkla yapılır oldu bizim evimizde..Hem hafif oluyormuş,hemde kahvaltıda masaya yakışıyormuş..Ekmek kıvamında olduğundan benimde çok hoşuma gitmedi desem yalan olur..İçini boş yapıp peynir reçellede güzel oluyormuş..Ben herzamanki gibi sade yemeyi tercih edenlerdenim..Pek kahvaltı kültürüm olmuyor sabahları..Akşamları nedense kültürüm oluşuyor..))Kısaca nefis ve lezzetli poğaçaları sizlere severek önermekten mutluluk duyarım..Kalanları hemen dondurucuya atarsanız bayatlamamış olur..Ayrıca ben önceden hazırlayıp, sıcak sıcak dondurucuya atıyorum ve kullanacağım gün çıkarıyorum,fırından çıkmış gibi oluyorlar..Ellerinize sağlık şimdiden..!
7
Malzemeler
1 paket yaş maya
1 çay bardağı sıcak su
2 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
aralarına sürmek için eritilmiş tereyağ
üzerlerine sürmek için yumurta sarısı
6
Hazırlanışı
Yaş maya sıcak su ile eritilir.
İçine 2 tatlı kaşığı şeker serpiştilip eritilir.
Tuzu ve sütü eklenir.Arkasından unu eklenip yumuşak
bir hamur elde edilip mayalanması beklenir.
5
Hamurdan 5 yumak yapılır.
Her bir yumak tabak büyüklüğünde açılıp ara katlarına yağ sürülüp,
üst üste dizilip açılır.
Açılan hamurun üzerine yağ sürülüp rulo biçimi sarılır.
Rulo 3 eşit parçaya ayrılıp tepsiye dizilip yaklaşık 20 dk buzdolabında bekletilir.
Buzdolabından çıktıktan sonra dilimlenip aralarına dilediğiniz peynirlerden
konulup kapatılıp tepsiye dizilirler.Üzerlerine yumurta sarıları sürülüp fırına verilirler.
1234

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder