5 Nisan 2010 Pazartesi

Milchreis - Torte / Sütlaç Tart

Ramazan ayında farklı bir tatlı,farklı bir sunum istiyorsanız bu tartı rahatlıkla deneyebilirsiniz..Aşağıda belirttiğim gibi vişnelerle de renklendirmeniz çok zevkli olacaktır..Unutmadan,ben sütlacı biraz yoğun pişirdim..Sizler bildiğiniz usül pişirip,içersine eklenecekleri ekleyip hazırlamanız mümkündür..Bir gece bekletilip veya sabahtan hazırlanıp akşama servis edilirse, çok nefis olacağından şüpheniz olmasın..Şimdiden kolaylıklar diliyorum..Hayırlı iftarlar sizlere..!
Sütlaç Tart
Hamuru için
70 gr tereyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
minicik tuz
alabildiği kadar un

Hepsi yoğrulup yumuşak bir hamur elde edilip buzdolabında sırası
gelene kadar bekletilir.
Sütlaç Tart
Sütlacı için
1 lt süt
1 ajda bardağı pirinç
1 adet vanilya özü (yoksa 2 paket vanilya şekeri)
minicik tuz
tarçın (çay kaşığı ucu ile yeterli oluyor..fazlası size kalmış..)
150 gr şeker (1,5 ajda bardak..az gelirse ekleme yapınız lütfen.)
1 paket krema

2 yumurta akı
2 yumurta sarısı
Sütlaç Tart
Hazırlanışı
Süt kaynatılıp pirinci içersine atılır.Kısık ateşte biraz pişer.

Şekeri,tuzu,tarçını eklenip pişirilmeye devam edilir.

Burada süt buharlaşıp uçmaya başladığında kreması eklenip tekrar pişirilir.

İyice katılaşınca altı kapatılıp soğumaya bırakılır.

Yumurta akları mikserle yoğunlaşıncaya kadar çırpılır.

Yumurta sarılarıda ayrı bir yerde çırpılıp,soğuyan sütlaca eklenip
çok az karıştılır.

Son olarak yumurta akları eklenip fazla söndürülmeden karıştırılır.

Hamuru
Kelepçeli kalıp yağlanır.

Hamurdan bir parça kenarları için ayrılıp,diğer hamur açılıp kalıbın tabanına yayılır.

Kenarlıklarıda konulduktan sonra sütlacı dökülür.

175 c de yaklaşık 45 dk pişirilir.

Eğer üzerini daha yanık seviyorsanız,fırından çıkrtmaya yakın üzerine
1 yemek kaşığı şeker serpip fırının üst tarafını yakıp şekerlerin erimesini veya yanmasını sağlayabilirsiniz.

Not:Normalde bu tartın üzeri daha açık oluyor.Sütlaç gibi yanık olmuyor asla..Nedeni:İçersine yumurta ve katkı malzemeleri girdiği için..

Dilerseniz,sütlacı pişirip biraz süzme yoğurt veya labne ekleyip çırpıpda pişirebilisiniz.Hatta içersine veya üzerine vişne,vişne sosu ilede renklendirebilirsiniz.Hepsi sizlere kalmış..
Sütlaç Tart Sütlaç Tart

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder