6 Nisan 2010 Salı

MISIR ÇORBASI VE DOLAMA TATLI

MALZEME:
1 su.bar.haşlanmış yaş mısır
3 yem.kaş.un
1 yem.kaş,tereyağ
10 su.bar.su
1 minik doğranmış domates(suyu alınmış)
1 çay.bar.süt
1 yem.kaş.yoğurt
1 adet yumurta sarısı,maydanoz
tuz,arzuya göre nane
YAPILIŞI:
Tereyağ ve un kavrulur,su ilave edilir.Kaynamaya başlayınca mısırlar koyulur,çorba pişirilir.Ateşten indirmeden 5-6 dak.önce minik doğranmış domatesler koyulur,süt,yumurta sarısı,yoğurt karıştırlır,çorbaya eklenir.Ateşten indirdikten sonra maydanoz doğranır..
BU BENİM UĞDURDUĞUM BİR ÇORBA,ASLINDA MISIR ÇORBASI KURU MISIRDAN YAPILIR,İÇİNE YOĞURT KOYUP YENİLİR,YANINDA BİRDE KURU SOĞAN OFFFF:)
TATLI MALZEMESİ:
1,5 su.bar.su
8 yem.kaş.un
2/3 paket margarin
2 adet yumurta
kızartmak için sıvıyağ
ŞERBET:
3 su.bar.şeker
3 su.bar.su
1/4 limon dilimi
YAPILIŞI:
Bir tencerede su ve yağ kaynatılır,un ilave edilip hızla karıştırılır,ağır ateşte özlenene dek pişirin.Hamurun ılınmasını bekleyip yumurtaları ilave edip yoğuralım,ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şeritler yapalım,bu şeritleri bir kaleme dolayıp kızgın yağda kızartalım(benim gibi kaleme dolamaktan sıkılırsanız,pasta tulumbası ile özgür şekiller yapın:)bu arada kızaran tatlıları yağda unutmayalım:)yağdan aldığımız tatlıları kağıt havlu üzerinde 1-2 dak bekletip,önceden pişirilip soğutulmuş şerbete atalım...
işte tatlı ve çorba hazırrrrr.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder