7 Nisan 2010 Çarşamba
MÜCEDDERE PİLAVI
Müceddere pilavı Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen lezzetlerimizden birisi. Aslında herkesin bildiği belkide sık sık yaptığı bir pilav.. Ramazan ayında da iftara ve sahura yakışan bir pilav. Lifli ve besleyici olduğu için özellikle sahur için güzel bir seçim bence. Bu pilavın en önemli özelliği bol soğanlı olması. Eee tabi birde tereyağlı olursa burada söze gerek kalmıyor:)
MALZEMELER:
1 Su bardağı bulgur
1 Çay bardağı yeşil mercimek
2 Soğan
1 Çorba k.tereyağı
Tuz
Et suyu
Su
YAPILIŞI :
İlk olarak soğanlar yağda soteliyoruz. Daha sonra bir süre sıcak suda bekletip süzdüğümüz mercimekleri ve bulguru ekleyerek kavurmaya devam edelim. Kavrulunca üzerine et suyu ve yeterince sıcak suyu katalım ve pişirelim.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder