7 Nisan 2010 Çarşamba

MÜCVER



MALZEMELER: 2 kabak
1 yumurta
dereotu, nane
aldığı kadar un ve tuz.
YAPILIŞI:
Öncelikle iyice yıkadığımız kabakların kabuklarını salatalık soyar gibi soyuyoruz. Ardından orta boy bir tasa rendeleyelim.
Ardından yumurta, istediğiniz kadar nane, dereotu, tuz ve unu ekleyin. Unu eklerken dikkat edilmesi gereken nokta, karışımın kıvamını yeterince koyulaştırabilmek. Fakat karışım hamur gibi katı olmasın.
Tüm malzemeleri karıştırıp hafif koyu bir kıvama (bulamaç haline) gelene kadar un ekleyebilirsiniz. kaşıkla aldığınızda kızgın yağa dökülecek ancak dağılmayacak bir şekilde karışımı hazırlanacak
Karışımdan bir yemek kaşığı ile alıp kızgın yağa dökün ve üzerini biraz bastırın ki mücverleriniz çok kalın olmasın. Karışımınız bitene kadar kaşık kaşık yağa dökmeye devam edin. Kızgın yağda mücverlerin birden yanmaması için ara sıra ocağınızın ateşini kısabilirsiniz.
Mücverlerin bir tarafı kızarınca daha sonra arka tarafını çevirin ve kızartın. Kızaran mücverleri kağıt havlu serdiğiniz servis tabağına çıkartın. İster sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz. afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder