7 Nisan 2010 Çarşamba

MUTLU YILLAR VE 2008 KÜTÜK PASTA

2008 kütük pasta 011

HERKESİN YENİ YILINI KUTLUYOR, SAĞLIK MUTLULUK VE BAŞARILAR DİLİYORUUUUM.Oldukça yoğun günler geçirdiğimden, sayfamla kısıtlı sürede ilgilenmek zorunda kalıyorum. Böyle oluncada tarifler gecikiyor. Tarif bekleyenler kusura bakmasınlar ne olur.
Yılbaşı gecesi için hazırladığım bu kütük pasta şekil olarak geçen sene yaptığım ve buradan görebileceğiniz kütük pastama oldukça benzemekte. Çok kalabalık olduğumuz için iki adet rulo pastadan oluşturduğum bu seneki pastamın pandispanyası ve içi ise geçen senekinden farklı ve daha güzel oldu. Hemen tarife geçiyorum.
Pandispanya malzemeleri;
*3 adet yumurta,(orta boy)
*3 adet yumurta sarısı,(orta boy)
*1 tutam tuz,
*3/4 cup şeker ( 165 gr) ( cup ölçüsünün çevirisini Sevgili Hanimiş'in sayfasında buradan bulabilirsiniz)
*1/2 cup un,(55 gr)
*1/2 cup mısır unu,(55 gr)
*1,5 çay kaşığı kabartma tozu.
Krema malzemeleri;
*400 gr bitter kuvertür,
*400 gr krema,
*1 paket hazır kakaolu pasta kreması,
*Hazır kremayı hazırlamak için 1 su bardağı soğuk süt,
*İçine parça çikolata ve böğürtlen.
Hazırlanışı;
1.Bir benmari düzeneği oluşturun. ( Çukur bir tencerenin içine su koyup kaynatın ve yumurtaları içine kırdığınız kabı, içinde su kaynamakta olan bu tencerenin üzerine yerleştirin. Yalnız burada yumurta kabının dibinin suya temas etmemesine dikkat edin. Yumurta kabı sadece buhardan ısınmalı. Bu sisteme benmari düzeneği ve/veya yöntemi diyebiliriz. )
2.Yumurtaları çırpma kabına kırdıktan sonra bir tutam tuz ilave edin ve çırpma kabınızı benmari düzeneğine yerleştirin ve yumurtaları yaklaşık bir dakika kadar mikserde önce yavaş daha sonra hızlı bir şekilde çırpın.Yumurtaların oldukça kabardığını göreceksiniz.
3.Kabaran yumurtaların olduğu kabı benmari düzeneğinden indirin ve çine şekeri katarak biraz daha çırptıktan sonra, un, mısırunu ve kabartma tozunu eleyerek,ilave edin ve kaşıkla hafif hafif karıştırın.
4. Bu pandispanya karışımını yağlı kağıt serili bir midi fırın tepsisine dökün ve spatula ile üstünü düzelttikten sonra önceden 180 derecede ıstılmış fırında 10-12 dakika kadar ( her fırının pişirme hızı farklı olduğu için kontrollü olarak) pişirin.
5.Pişen pandispanyayı fırından alıp, temiz bir mutfak havlusuna, tepsiyi ters çevirin ve 1-2 dakika bekletin.Sonra pandispanyayı, yağlı kağıt ve havlu yardımı ile uzun kenarından hızlı bir şekilde rulo yapın ve havluyu üstüne kapatıp, soğuyuncaya kadar bekleyin.
6.Kreması için çikolatayı benmari yöntemi ile erittikten sonra, krema ile çırpın.
7.Pasta kremasını da sütle çırpın ve çikolatalı ganaj ile karıştırarak tekrar çırpın. Bu kremadan soğumuş pandispanyanın içine sürün ve parça çikolata ile böğürtleni serptikten sonra rulonuzu sıkıca sarın.Rulonun üstünü de bu krema ile kapladıktan sonra, çatalla ağaç görünümü verin. Ben bu şekilde iki rulo hazırladım. Bir tanesini, ağacın yan kolları olmak üzere üç parçaya kestim ve diğer rulonun uygun yerlerine yerleştirip, krema ile kapladım. Şeker hamurundan yaptığım mantarları ve nesguik toplarından yaptığım süsleri yerleştirdim. Bu aşamada süsleme tamamen sizin hayal gücünüze bağlı, nasıl istiyorsanız yapabilirsiniz. Daha önceki çikolata sepetine ait bir adet tavşanı bu pastada da kullandım ve hazır aldığım kardan adamları. İşte bu kadar kolay gelsin.
2008 kütük pasta 004

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder