8 Nisan 2010 Perşembe

MUZLU BROWNİ

muzlu browni 1
Resimler çok iyi çıkmadığı için yayınlayıp yayınlamamak konusunda kararsız kaldığım muzlu browniyi Sevgili Berna'nın özel isteği sonucu yayınlama kararı aldım. Aslında oldukça uzun zaman önce yaptığım bu browni tadında ve kıvamında keki herşeyi kolay kolay beğenmeyen büyük oğlum Uğur başta olmak üzere hepimiz çok beğendik.İşte tarifi.
Malzemeler;
*3 orta boy yumurta,
*125 gr tereyağı,
*100 gr bitter çikolata,
*1,5 su bardağı toz şeker,
*2 çorba kaşığı kakao,
*2 adet orta boy muz,
*1 su bardağı iri dövülmüş ceviz,
*1 tutam tuz,
*1 kabartma tozu,
*2 su bardağı un.
Hazırlanışı;
1.Tereyağı ve bitter çikolatayı kısık ateşte ve karıştırarak eriyinceye kadar ısıtın.
2.Yumurtaları bir tutam tuz ve şeker ilavesi ile köpürünceye kadar çırpın.
3.Kakao, kabartma tozu ve unu aynı kabın içine eleyin.
4.Tüm malzemeleri birbirine karıştırın.
5.Muzları çatalla ezin ve karışıma katıp spatula ile karıştırın.
6. Cevizleride karışıma kattıktan sonra hamuru yağlanmış dikdörtgen bir borcama yada tepsiye dökün.
7.Keki (yada Browniyi) önceden ısıtılmış fırında, batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.Servis yaparken üstüne dilerseniz muz dilimleri, dilersenizde çikolata sosu dökebilirisiniz. Afiyet Olsun.

muzlu browni2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder