6 Nisan 2010 Salı
NAR ÇELENK ( PATATES SALATASI )
NAR ÇELENK (PATATES SALATASI)
1 büyük ! narın taneleri
6 iri tuzlu suda haşlanmış patates
bol limon suyu
sızma zeytinyağı
kırmızı biber - taze çekilmiş karabiber- tuz
herhangi bir kalıp (yuvarlak yayvan olursa çelenk olur)
- haşlanmış soğumuş patatesler elle ezilir- püre değil !!(hafif iri taneli)
- içine zeytinyağ- baharatlar limonsuyu ve az tuz eklenir.
- film-folyo serdiğiniz kalıba sıkıştırılarak patatesler yerleştirilir
- buzdolabında 1 saat dinlendirilir
- servis tabağınıza ters çevirerk alınır
- en son narlar ,tek bir boşluk bırakmadan üzerine avcunuzla bastırarak yerleştirilir.
AFİYETLER OLSUN.
YILBAŞI MASASINDAN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder