6 Nisan 2010 Salı

NAR ÇELENK ( PATATES SALATASI )




NAR ÇELENK (PATATES SALATASI)

1 büyük ! narın taneleri
6 iri tuzlu suda haşlanmış patates
bol limon suyu
sızma zeytinyağı
kırmızı biber - taze çekilmiş karabiber- tuz
herhangi bir kalıp (yuvarlak yayvan olursa çelenk olur)

- haşlanmış soğumuş patatesler elle ezilir- püre değil !!(hafif iri taneli)
- içine zeytinyağ- baharatlar limonsuyu ve az tuz eklenir.
- film-folyo serdiğiniz kalıba sıkıştırılarak patatesler yerleştirilir
- buzdolabında 1 saat dinlendirilir
- servis tabağınıza ters çevirerk alınır
- en son narlar ,tek bir boşluk bırakmadan üzerine avcunuzla bastırarak yerleştirilir.

AFİYETLER OLSUN.

YILBAŞI MASASINDAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder