5 Nisan 2010 Pazartesi

Nohutlu Papaz Yahnisi

Nohutlu Papaz Yahnisi

Evde biraz okul telaşı,biraz can sıkıntısı,biraz taşınsak mı acaba soruları derken kafam bir haftadır karışık :) bir hafta sonra ancak kendime gelebildim.Okul alışverişinin yeni çanta, beslenme,matara,kalem,boya vs... kısmını hallettik.Geçen seneki çantamızda yeniydi ama sadece biraz kirlenmiş...Dönüşümlü olarak kullanır artık. Okul formaları bu yıl tamamen değişti,lacoste ve pantolona dönüş yapıldı(gerçi geçen senede ben hep öyle giydirdim)hatırlarsanız formamız biraz kötüydü:)Bu arada özgür okula başlamayacak ama abisine ne aldıysak ona da aynılarından almak zorunda kaldık..Okul telaşı başka bir heyecan,biz bile şimdiden telaşlıyız....

Aslında bir kış yemeği olan nohutlu papaz yahnisi geçen gün bizim iftar soframızı şenlendirdi...
Denemek isteyenler için tarifim;

Malzemeler
- 1 kutu konserve nohut
- 500 gr. arpacık soğan
- 500 gr. dana kuşbaşı (sotelik)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 tane orta boy domates
- 50 gr margarin
- 2 diş sarımsak
- 2 tane sivri biber
- 2 tane kesme şeker
- kırmızı pul biber

Hazırlanışı:
1- Yağı tencereye koyup eritin,içine yıkanmış etleri ilave edin.Etler önce kendi suyunu bırakıyor daha sonra suyunu çekene kadar kavurun.
2- Temizlenmiş arpacık soğanlarını ,sarımsakları ve halka halka doğranmış sivri biberleri ilave edip soteleyin.
3- Daha sonra içine minik küpler halinde doğranmış domatesleri(çekirdekleri çıkartılmış)ve biber salçasını ekleyin.
4- Yemeğin içine tuzunu ve diğer baharatlarını ilave edin.Bir kutu konserve nohutu süzgece koyup suyunu süzün.
5- Nohutlarıda yemeğe ekleyip ,üzerine iki su bardağı sıcak suyu koyup soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.Sıcak olarak servisini yapın.

Afiyet Olsun....

Nohutlu Papaz Yahnisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder