7 Nisan 2010 Çarşamba

NURALP PASTASI :))




Sevgili Aslı ve Selma (Pembe düşbahçesi) yeni bir etkinlik için kolları sıvamışlar... Benimde en zayıf noktam bu etkinlikler sanırım :) Etkinliğin konusu çikolata, kahve ve muz kullanarak yaptığımız bir tarifi yayınlamak...

Eee... konu sevdiğim kişilerin düzenlediği etkinlikse benim antenler açılıp düşünülmeye başlanır biliyorsunuz... Neticede bir pasta yaptım ama adını bulamadım. :) Bende modaya uyup ismimi koydum:) ( hıh:) )

Lezzeti harika ve orjinal bir pasta oldu. Denemenizi şiddetle öneririm. İşte tarifim...



MALZEMELER


  • 1 su bard soğuk süt

  • 1 yemek kaşığı nescafe

  • 1 pk krem şanti

  • 1 pk petibör bisküi

  • Bisküileri ıslatmak için ayrıca yarım bard süt

  • 5-6 yemek kaşığı damla çikolata

  • 1 ad muz

  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI


1 Su bard sütle nescafe karıştırılır. Bu karışımla krem şanti çırpılır.


Bisküiler sütle ıslatılır. Borcama dizilir. Üzerine krem şanti sürülür. Damla çikolata serpilir.


Bu şekilde bütün malzeme bitene kadar, katlara devam edilir.


Öte yanda teflon tavada toz şeker kramelize eritilir. Süsleme için bir miktarı yağlı kağıt üzerine dökülür. Kalanı pastamızın üzerine gezdilirilir.


Dolapta soğuduktan sonra dilimlenir. Muz dilimleri ve döktüğümüz şekerle süslenir. Servis edilir. Afiyet olsun...



NOT: Ben pastamın üzerine, yaktığım şekerden hariç birde, kalan bir iki bisküiyi ufaladım. Süslemede tercih tamamen size ait...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder