2 Nisan 2010 Cuma

Paçanga Böreği

malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 150 gr. pastırma
  • 200 gr. rendelenmiş kaşar
  • 3 adet domates
  • 3 adet çarliston biber
  • 1/3 demet maydanoz

yapılışı: Domatesleri yıkayıp iç kısımlarını ayırdıktan sonra minik şekilde doğrayın. Biberi yıkayıp tohumunu temizledikten sonra minik şekilde doğrayın. Maydanozu yıkayıp doğrayın. Pastırmayı ince ince doğrayın. (isterseniz domates ve biberi bir tavada az soteleyin) Yufkayı tezgaha serip 4 üçgen parça elde edecek şekilde kesin. Doğradığınız iç malzemelerden koyup geniş sigara böreği şeklinde sarın. Kızgın yağda kızartın.

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder