6 Nisan 2010 Salı

Parmak

Parmak ismi sizlere garip gelebilir belki..Anneciğin kuzeninin yıllardır yaptığı ve isminin parmak olduğu, bu hamurları bende sizlerle paylaşmak istedim..Sizler farklı isimlerle biliyorsunuzdur kesin..Kuzenin en iyi yaptığı hamur işi bu olunca,bizde bu parmağın adına kuzen parmağı takmışızdır..Otururken hadi kuzen parmağı yapalım deriz aramızda..Durumu bilmeyen biri olduğunda,anında yüz şeklinin değişmesi çok hoş oluyor..))Parmaklar,domates-salatalık-beyaz peynir-çilek reçeli ile nefis oluyor..Zeytin severler zeytinde eklesinler lütfen..Afiyetler olsun sizlere..
2
Malzemeler
1 yumurta
4-5 yemek kaşığı yoğurt
karbonat
tuz
alabildiği kadar un
1
Hazırlanışı
Un hariç tüm malzeme çırpılıp un eklenip yoğrulur.

Hamurdan parçalar kopartılıp unlu zeminde oklava ile tabak içi kadar açılır.

Kare olarak kesilir.

Her bir karenin uçlarına çizikler atılıp, kızgın yağda kızartılır.

Sizler dilediğiniz şekillerde kızartabilirsiniz..)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder