1 Nisan 2010 Perşembe

Pastane Açması

Dün akşam yaptığım bu açmaları bu sabah işyerinede getirdim. Kız kardeşimden tam not alınca tarif önceliğini vermek istedim. Pastaneden aldığımız açmalardan hiç bir farkı olmayan bir tarif sizlere:)
malzemeler:
  • 6 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 2 bardak ılık su
  • 150 gr. margarin (oda sıcaklığında)
  • üzeri için:
  • 2 yumurta sarısı
  • susam

yapılışı: Hamur yoğurma kabında unu koyup ortasını havuz gibi açın. İçine tuzu, şekeri ve mayayı ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığındaki suyu ve sıvıyağı karışıma ilave edip 5 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacak. Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 20 dakika oda sıcaklığında bekletin. Hamuru 24 eşit parçaya ayırın. Arada elinizi sıvıyağ ile yağlayarak, parçaları mutfak tezgahı üzerinde tek elinizle yuvarlayarak düzgün bezeler yapın. Bezelerin üstlerine margarini eşit miktarda yerleştirin. Hamuru parmak uçlarınızla yassıltıp gerekirse kenarlardan çekiştirerek tatlı tabağı (15-20 cm çapında) büyüklüğünde açın. Hamuru ince bir rulo şeklinde sarıp iki elinizle burgu şekline getirin. Burgunun iki ucunu açılmayacak şekilde sağlamca birleştirin. Açmaları fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirip 30 dakika kadar ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanıp kabarmalarını sağlayın. Mayalanmış açmaların üzerine çırpılmış yumurta sarısını nazik hareketlerle sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder