8 Nisan 2010 Perşembe

Patates Çanağı


Malzemeler
4 ortaboy patates
1 tane ortaboy havuç
2 diş sarımsak
Bir kase yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
Tuz
Üzeri için
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı pulbiber
Yapılışı
Patatesler haşlanıp çatal ile ezilir.Patetesler ılınınca içine havuç rendenip tuz ilave edilir ve karıştırılır.Yumurta büyüklüğünde karışımdan alınır içli köfte yapar gibi ortası oyulur ve karışımbu şekilde bitirilir.Sarısak ezilir yoğurt , mayonez ve sarımsak karıştırılır. Patates çanaklarının içine yoğurtlu karışım doldurulur.Sıvı yağ kızdırılıp pul biber ilave edilir. Patates çanaklarının üzerine gezdirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder