8 Nisan 2010 Perşembe

PATATES OMLETİ















Tarife geçmeden önce patates omletiyle ilgili başımıza gelenleri yazmak istedim. Bu gece sahura patates omleti yapıcaktık. Patates tenceresini yıkadığım için içindeki yağı bir tencereye aldım. Küçük bir tenceredede nane limon suyu vardı. Annem gece uyku sersemliğiyle yağ yerine tencereye nane limon suyunu dökmüş. Patatesler kızarmak yerine naneli suda haşlandılar. Patatesler suyun içinde dağılmaya başlayınca fark edebildik. Sonra tekrar patates kızartmamız gerekti.
Malzemeler
4 adet patates
3-4 adet sosis
4 yumurta
1 çay kaşığı tuz
karabiber
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Patatesleri küp küp doğrayın. Sıvıyağı kızdırıp patatesleri kızartın. Sosisleri halka halka doğrayıp yağda biraz kızartıp hemen alın. Patates ve sosisleri teflon tavaya alıp yayın. Yumurtaları bir kaba kırın içerisine tuzunu ve karabiberini katıp çırpın. Yumurtaları tavadaki patateslerin üzerine dökün. Her iki tarafınıda kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder