8 Nisan 2010 Perşembe

PATATES PÜRESİNDEN NOEL BABA




BU NOEL BABA SÜSLEMESİNİ NETTE YABANCI SİTELERDEN BİRİNDE GÖRMÜŞTÜM... YILBAŞI İÇİN DENEMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORDUM. BEN NOEL BABAYI PATATES PÜRESİNDEN YAPMAYI UYGUN BULDUM... SİZ İSTERSENİZ DEĞİŞİK ALTERNATİFLER YARATABİLİRSİNİZ...


MALZEMELER

PÜRE İÇİN



  • 3 AD ORTA BOY PATATES

  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME TEREYAĞ

  • 3 YEMEK KAŞIĞI SÜT

  • 1 ÇAY BARD KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ

  • TUZ

ÜZERİNİ KAPLAMAK İÇİN



  • YOĞURT MAYONEZ KARIŞIMI

SÜSLEME İÇİN



  • 1 AD KIRMIZI BİBER

  • 2 AD KATI HAŞLANMIŞ YUMURTA

  • YETERİNCE LOR PEYNİRİ

  • 2 AD ZEYTİN

  • BİR KÜÇÜK DİLİM HAVUÇ

YAPILIŞI


PATATESLER SOYULUP İRİ DOĞRANIR. KAYNAR SUDA HAŞLANIR. PİŞİNCE SICAKKEN SUYU SÜZÜLÜP İÇİNE TEREYAĞ SÜT KAŞAR RENDESİ VE TUZ EKLENİR. EZİLİR. YOĞRULUR. SERVİS TABAĞINA NOEL BABA KAFASI ŞEKLİ VERİLEREK DOLABA KONUR. SOĞUYUNCA ÜZERİNE YOĞURT+MAYONEZ KARIŞIMI SÜRÜLÜR.

SÜSLEME İÇİN ŞAPKASINA KIRMIZI BİBERLER SERPİLİR. ŞAPKA KENARLARI VE ŞAPKA POMPONU KISMINA LOR PEYNİRİ KONUR. NOEL BABANIN YÜZÜ YUMURTA SARISI RENDESİ İLE KAPLANIR. SAKALLARIDA YUMURTA BEYAZI RENDESİ SERPİLEREK TAMAMLANIR. GÖZLERİ İÇİN ZEYTİN, BURNU İÇİN HAVUÇ DİLİMİ KULLANILIR... AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder