7 Nisan 2010 Çarşamba

PATATES TOPLARI

MALZEMELER:
  • 5-6 Patates
  • Çeyrek limon
  • 2 Yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz,karabiber,nane
  • 2-3 rendelenmiş havuç
  • İnce kıyılmış dereotu ya da maydonoz
  • Küçük bir kalıp beyaz peynir rendelenmiş
  • Kırmızı biber
Patateslerimizi haşlıyoruz.Soyup püre haline getiriyoruz.Patatesler sıcakken tereyağını koyup karıştırıyoruz ki yağ erisin.Limonumuzu da sıkıyoruz ki rengi kararmasın.Tuzunu ve istediğiniz baharatlarıda ilave ederek patatesten parçalar alarak elimizde yuvarlıyoruz.Yuvarladığımız patatesleri rendelediğimiz havuca,peynire ,dereotuna...buluyoruz.Malzemelerimiz bitene kadar devam ediyoruz.Üzerini mayonez ya da yoğurtla süsleyebilirsiniz...
Davet sofralarınızda yapabileceğiniz son derece basit ve şık bir lezzet...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder