6 Nisan 2010 Salı

Patatesli Ay Çöreği



Az laf çok iş.

Malzemeler:

3 su bardağı un

3 adet orta boy patates

125gr. eritilmiş soğumuş margarin
2 adet yumurta

1 kahve fincanı süt

20gr. maya

2 çay kaşığı tuz

susam, haşhaş tohumu


İç Malzemesi İçin:


Beyaz peynir

Maydonoz

Siyah zeytin


Unu bir kaba eleyin. Ortasına sütle ezilmiş maya, haşlanıp ezilmiş patates, margarin, bri yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp merdaneyle açın. Diğer yumurtanın sarısını ayırıp akını ve maydonozu peynirle karışrırın.



Hamurların yarısına peynir, diğer yarısına çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin koyun. Hamuru rulo yapıp, ay şeklini verin.

Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğiniz ay çöreklerinin üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ya da haşhaş tohumu serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder