8 Nisan 2010 Perşembe

PATATESLİ BÖREK


MALZEMELER:


1 kg. yufka

1 paket margarin


4 orta boy patates

1 adet kuru soğan


maydanoz,kimyon,pul biber,tuz

kavuracak miktarda zeytinyağ


YAPILIŞI: soğanı kavurun, ince ince kıydığınız çiğ patateslerle kavurun. baharatlarını ekleyip soğumaya bırakın.


margarini eritin.birinci yufkayı açıp yağlayın. Üzerine ikinci yufkayı koyup onuda yağlayın. 8 parçaya bölün. İçten geniş kenarına koyup sarın. Diğer yufkalarıda böyle hazırlayıp dipfrize atın

lazım olduğu zaman çıkartıp suyla ıslatın yağlanmış tepsiye dizin yumurta sürüp 200 derecede pişirin. Sıcak servis yapılması gerekir.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder