MALZEMELER:
1 kg. yufka
1 paket margarin
4 orta boy patates
1 adet kuru soğan
maydanoz,kimyon,pul biber,tuz
kavuracak miktarda zeytinyağ
YAPILIŞI: soğanı kavurun, ince ince kıydığınız çiğ patateslerle kavurun. baharatlarını ekleyip soğumaya bırakın.
margarini eritin.birinci yufkayı açıp yağlayın. Üzerine ikinci yufkayı koyup onuda yağlayın. 8 parçaya bölün. İçten geniş kenarına koyup sarın. Diğer yufkalarıda böyle hazırlayıp dipfrize atın
lazım olduğu zaman çıkartıp suyla ıslatın yağlanmış tepsiye dizin yumurta sürüp 200 derecede pişirin. Sıcak servis yapılması gerekir.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder