6 Nisan 2010 Salı

Patatesli Ekmekler

Malzemeler
- 3,5-4 su bardağı un
- 1 paket Instant maya
- 2 adet haşlanmış orta boy patates
- 1 yumurta
- 1 yumurta akı
- 1 çay bardağı süt(100ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 fiske toz şeker

Hazırlanışı:
1- Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun rendeleyin.
2- Unu eleyip maya ile karıştırın.İçine patatesleri ilave edin.
3- Diğer malzemeleride içine ekleyip iyice yoğurun.(çok sert bir kıvamda olmayacak)
4- Üzerini biz bezle örterek yaklaşık 45-50 dakika bekletin.Sürenin sonunda hamuru tekrar yoğurun.
5- Hamuru 15 eşit parçaya bölün.Yuvarlayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp 25 dakika tepside bekletin.
6- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Kaynak:Dr.Oetker 2008 takvimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder