6 Nisan 2010 Salı

Patlıcanlı Köfte

Patlıcanlı Köfte

Bulgur bizim evde sıkça tüketilir,her hafta annem tarafından değişik sunumları hazırlanır.Malatya yöresine ait patlıcanlı köfte'yi çok severim.Denemek isteyenler için tarifimiz;

Malzemeler
Hamuru için :
- 2 su bardağı yarma
- 1 su bardağı ince bulgur
- yeteri kadar su
- tuz
Sosu için:
- 2 tane kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 tane patlıcan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- Kırmızı pulbiber

Hazırlanışı:
1- Hamurunu hazırlamak için : Yarma, ince bulgur, tuz ve su yoğrularak bir hamur elde edilir.(fazla yumuşak olmamasına dikkat edin.Suyunu azar azar ekleyin) Daha önce çimdik köfte tarifini vermiştim.Hamur yine aynı şekilde hazırlanıyor.Linki burada
2- Hazırlanan hamurdan parçalar kopartıp nohut büyüklüğün de yuvarlayın.
3- Diğer tarafta bir parmak kalınlığında 5 cm uzunluğunda patlıcanları doğrayın.Tuzlu suda 10 dakika bekletip kurulayın.Patlıcanları yağda hafif kızartıp bir kenara ayırın.
4-Tencereye sıvıyağ ve tereyağını koyun.İçine yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip kavurduktan sonra salçasını ilave edin.Kırmızı pul biber ekleyin.
5- Üzerine 7-8 bardak su koyun.Su kaynadıktan sonra içine tuzunu,yuvarladığınız hamurları ve patlıcanları ekleyin.
6- Köfteler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Sıcak olarak servis edilir.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder