8 Nisan 2010 Perşembe

PATLICAN MUSAKKA
















Malzemeler
5 adet patlican
500 gr kıyma
1 adet soğan
yarım demet maydanoz
3-4 adet sivribiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
karabiber
pulbiber
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Patlicanları alacalı soyup halka halka dilimleyin. Tuzlu suda acı suyunun çıkmasını bekleyin. Daha sonra kurulayıp kızgın sıvıyağda kızartın. Soğanı yemeklik doğrayıp bir yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavurmaya devam edin. İnce kıyılmış biberleri katıp biraz daha kavurun. İnce kıydığınız maydanozu, tuzu ve baharatını katın. Patlicanların yarısını bir tepsiye dizin. Üzerine kavurduğunuz kıymalı harcı dökün. Kalan patlicanları üzerine dizin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Salçayı suda eritin. Musakkanın üzerine dökün. Sıcak fırında kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder