6 Nisan 2010 Salı

PATLICANLI ÇÖREK




Patlıcanlı tariflerin her türlüsüne benim gibi; varım, diyenlerdenseniz, buyrun size alternatif bir tarif...
dolapta iki küçük patlıcan vardı ne yapsam diye düşündüm ve aklıma bu geldi,o yüzden hamuru biraz az yoğurdum,resimdeki kadar çıktı,3-4 kişilik..deneyecekler için afiyet olsun..
Yapılışı;
Un,su,tuz ve bir pkt yaşmaya,biraz sıvıyağ,1 yumurtanın akı ile yumuşak bir hamur yapılır..
Hamur biraz mayalandıktan sonra,ikiye bölünür ve tek tek açılır,hamurlar ister sıvıyağ ile ister margarinle yağlanır,açılan hamura patlıcanlı iç yayılır..Rulo şeklinde sarılır,kol böreği gibi yağlı kağıt üzerine döşenir,üzerine yumurtanın sarısı sürülür,çörek otu serpilir,200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Patlıcanlı harcın içinde; 1 domates,2 patlıcan (kabukları tamamen soyuldu,küp küp doğrandı),yeşil biber,sıvıyağ,kurusoğan,karabiber,pulbiber,tuz var.hepsi kavruldu..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder