6 Nisan 2010 Salı

Pekmezli Kuruyemişli Kek

Pekmezli Kuruyemişli Kek

Pekmezli kuruyemişli kek tam bir enerji deposu,çocukların beslenme çantası için de çok besleyici olduğunu düşünüyorum.
Denemek isteyenler için;

Malzemeler
- 3 adet büyük yumurta(A Sınıfı 63-72gr)
- 1 su bardağından iki parmak eksik dut pekmezi
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı doğranmış kuru kayısı
- 1 çay bardağı doğranmış kuru incir
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çorba kaşığı ceviz (ince çekilmiş)
- 1 çorba kaşığı fındık (ince çekilmiş)
- 1 çorba kaşığı antep fıstığı (ince çekilmiş)
- 1 fiske tuz
- 2,5-3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı:
1- Yumurta,pekmezi,sıvıyağı ve sütü mikserle çırpın.İçine fındık içini,ceviz içini ve antep fıstığını ilave edin.
2- Diğer taraftan kuru meyveleri küçük küçük doğrayın ve bir miktar unla karıştırıp süzgece koyup fazla unu eleyin.
3- Kek hamurunun içine elenmiş unu,tuzu ve kabartma tozunu ekleyin.Kenarda duran kuru meyveleride ilave edip tahta kaşıkla malzemeler birbirine karışana kadar karıştırın.
4- Yuvarlak orta boy fırın tepsisini yağlayın ve hafif un serpin.Üzerine kek hamurunu dökün.
5- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.Ilık veya soğuk servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder