7 Nisan 2010 Çarşamba

PEYNİRLİ PATLİCAN PANE

















Malzemeler
4 adet patlican
1 çorba kasesi peynir
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı nane
ayrıca
2 tane yumurta
1 çay bardağı un
1 çay bardağı galeta unu
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Patlicanları alacalı soyup dilimleyin. Tuzlu suda bekletin. Peyniri ufalayıp içerisine unu, naneyi ve pulbiberi katın. Patlicanları süzüp kurulayın. Patlicanın üzerine peynirli harçtan koyup diğer patlicanı üzerine kapatın. Üzerini hafifçe bastırın. Una, yumurtaya en son galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder