7 Nisan 2010 Çarşamba

Poğaça


Malzemeler
1 paket margarin ( Eritip Soğutulmuş )
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 çorba kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
İç Malzemesi
Beyaz peynir
Yapılışı
1- Mayanın üzerine ılık süt katıp elle karıştırarak eritilir. Sonra sıvıyağ su, yumurta , margarin,tuz mahlep ve şeker katıp tekrar karıştırılır. Üzerine aldığı kadar un ilave edilir. Elle yapışmayan kulak memesi yumşaklığında bir hamur elde ederiz. Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülür ve 2 kat olana kadar mayalandırılır.
2- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparılıp el ile çay tabağı büyüklüğünde açılır. İç malzemeden biraz koyulur ve kenarları bastırılarak kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 180-190 derece ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder