7 Nisan 2010 Çarşamba

PORTAKAL KARAMELLİ MUHALLEBİ


Sütlü tatlıları sevenlere özellikle de muhallebi sevenlere değişik ve şık bir tarif.

MALZEMELER:

2.5 Su bardağı süt
3 Çorba kaşığı nişasta
2 Çorba kaşığı bal
2 Adet portakal
2 Kahve fincanı esmer şeker
Bir miktar tarçın

YAPILIŞI

Nişastayı yarım su bardağı süt ile çırpın. Daha sonra üzerinde kalan sütü ekleyin. Ocakta koyulaşıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra içine balı ilave edin. Bardaklara pay edin. Ayrı bir yerde portakalları dilimleyip derin bir tencereye alın. Üzerine tarçın ve şekeri ekleyip hafif karamelize olana kadar pişirin. Daha sonra pişen portakalları muhallebilerin üzerine ekleyin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder