8 Nisan 2010 Perşembe

PORTAKAL ŞEKERLEMESİ
















Malzemeler
portakal
tozşeker
Yapılışı
Portakal kabuklarını ince ince ve küçük doğrayın. Kavanozun dibine bir kat portakal kabuğu ve 2 yemek kaşığı tozşeker koyun. Kavanozu doldurana kadar bu işleme devam edin. Kavanoza portakal kabuklarını dizerken üzerini kaşıkla çok az bastırın. En üstünü komple tozşekerle kaplayın. Buzdolabında saklayın. Şekerler eriyince portakal çok güzel şekerleme oluyor. Kullanıcağınız zaman kavanozdan alıp azar azar kullanabilirsiniz. Ben portakal miktarı belirtmedim. Yapacağınız kavanoz kadar portakal kabuğu soyun. Mutlaka bol şekerle dizin portakal kabuklarını, şekerler eriyince portakalla bütünleşsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder