7 Nisan 2010 Çarşamba

Portakal Soslu Puf - Yemek Tarifi

Portakal Soslu Puf - Yemek Tarifi
Mutfak: Baska
Süre: 40-60dk
MALZEMELER
100 gr Kuru Kayisi
2,5 Su Bardagi Portakal Suyu
2 Çorba Kasigi Margarin
2 Kahve Fincani Pudra Sekeri
1 Kahve Fincani Un
1 Yumurta
1 Çorba Kasigi Margarin
YAPILIŞ TARİFİ
Firini 200 derece isitin. Kayisilari dograyip 1 çorba kasigini ayirin. Kalanini portakal suyu ile birlikte tavada 5 dakika kadar pisirip blenderden geçirin. Margarin, seker, yumurta ve unu pürüzsüz bir karisim halini alana dek 2-3 dakika kadar karistirin. Yaglanmis 4 puding kalibina esit miktarlarda paylastirip önceden isitilmis firina vererek 20 dakika kadar pisirin. Puding kaliplarini ters çevirerek pisen yumusak kekleri düz servis tabaklarina alin.

Hazirladiginiz kayisili portakal sosunu isitip kaliplardan çikardiginiz sünger görünümlü yumusak keklerin üzerine dökerek servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder