7 Nisan 2010 Çarşamba

Portakallı-Cevizli Kurabiye



Malzemeler:
200 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Üzerine;
pudra şekeri
Yapılışı :
Yumurtalar, pudra şekeri ve tereyağı bir kapta çırpılır. Portakal kabuğu rendesi, çekilmiş ceviz, kabartma tozu ve aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopartılır, elde yuvarlanarak halka şekli verilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip, 170-180 derece fırında üzerleri hafifçe kızarıncaya kadar pişirilir. Kurabiyeler biraz soğuyunca üzerlerine bolca pudra şekeri elenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder