8 Nisan 2010 Perşembe

Portakallı-çikolatalı Kurabiye



Malzemeler :
125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
3/4 su bardağı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı damla çikolata
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
aldığı kadar un (2 su bardağı)
Üzerine;
yumurta sarısı, file fındık

Yapılışı:
2 su bardağı un yoğurma kabına alınıp tereyağı ile karıştırılır. Damla çikolata hariç bütün malzeme eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Gerekirse 1-2 yemek kaşığı un daha eklenebilir. Son olarak damla çikolata hamura eklenir ve çikolatanın ezilmesine izin vermeden biraz yoğrulur. Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar kopartılıp yuvarlanır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, file fındık serpilir ve önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder