7 Nisan 2010 Çarşamba

Portakallı Sünger Kek

Sofra Dergisi Ocak sayısında yer alan tarifi biraz değiştirerek yaptım.

Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 su bardağı portakal suyu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1/2 paket kabartma tozu

Üzerine;
1 çay bardağı krema
1 paket (80 gr.) bitter çikolata

Yapılışı :
Yumurtalar kırılarak akları ve sarıları ayrılır; aklarına bir çimdik tuz atılıp kar gibi oluncaya kadar mikser yardımıyla çırpılır. Un ve kabartma tozu bir kapta karıştırılır. Üzerine portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğu, sıvıyağ, yumurta sarıları eklenip; karıştırılır. Kar haline getirilen yumurta akları metal kaşıkla yavaşça hamura karıştırılır. (Yumurta akının sönmemesine dikkat edilir.) Yağlanmış kalıba dökülerek önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında pişirilir. Kekin pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir, kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır.
Krema küçük bir kapta ısıtılır, bitter çikolata parçaları eklenip eriyinceye kadar karıştırılır. Ilık hale gelince kekin üzerine gezdirilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder