8 Nisan 2010 Perşembe

PORTAKALLI KUBBE PASTA

BUGÜN Bİ AKRABAMIZA BEBEK HAYIRLAMAYA GİTTİK. GİDERKEN GÖTÜRMEK ÜZERE AKŞAM BU PASTAYI YAPTIM. PASTA HEDİYE GİTTİĞİ İÇİN DİLİM FOTOSU YOK... MEYVELİ PASTALARI SEVENLER EKŞİLİ PASTALARI SEVENLER YİYENLERİN ÇOK BEĞENDİĞİ BU TARİFİ KAÇIRMASIN DERİM...
MALZEMELER
  • 1 PASTABAN (PANDİSPANYA)
  • 1 PK BEBE BİSKÜİ VEYA PETİBÖR BİSKÜİ
  • 1 PK KREM ŞANTİ
  • 1 PK PASTA KREMASI
  • 2,5 SU BARDAĞI SÜT
  • 3 AD PORTAKAL

YAPILIŞI

KREM ŞANTİ PASTA KREMASI SÜTLE ÇIRPILIR. BİSKÜİLER KREMANIN ÜZERİNE KIRILIR. PASTABANIMIZIN YARISI PORTAKAL SUYUYLA ISLATILIP KREMANIN İÇİNE PARÇALANIR. KARIŞTIRILIR. DERİN VE YUVARLAK BİR KAB STREÇ FİLMLE KAPLANIR. SOYUP İNCE DİLİMLEDİĞİMİZ PORTAKALLAR DİBİNDEN BAŞLAYARAK KABIN ETRAFINA DİZİLİR. HAZIRLADIĞIMIZ KREMALI KARIŞIM KABA DÖKÜLÜR. İYİCE BASTIRILIR. ÜZERİNE PASTABANIN KALAN YARISI YERLEŞTİRİLİR. 2-3 SAAT DONDURUCUDA DAHA SONRA BİR GECE DOLAPTA BEKLEDİKTEN SONRA DİLİMLENİP SERVİS EDİLİR... AFİYET OLSUN...

NOT: PASTABANINIZ YOKSA YADA KULLANMAK İSTEMİYORSANIZ BİSKÜİ MİKTARINI ÇOĞALTIN. PASTANIN DİBİNİ OLUŞTURAN PASTABAN YERİNEDE BİSKÜİ DİZELEYİN. EMİNİM ÇOK GÜZEL OLACAKTIR...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder