7 Nisan 2010 Çarşamba

PORTAKALLI VE KAKAOLU KEK

portakallı,kakaolu kek

Aslında çikolata yada kakaolu tatlılarda portakal tadını çok sevmeyenlerden biriyim. Nedense her iki tadı ayrı ayrı çok seviyorum ama bir araya geldiklerinde yesem bile severek yemiyorum. Bu keki ise; öyle her şeyi sevmeyen ancak kek olarak portakal ve çikolatayı bir arada seven ağabeyimiz için yaptım. Sevenler için güzel ve tavsiye edilebilir bir kek olmuştu diyebilirim.İşte tarifi;

Malzemeler;

*175 gr oda sıcaklığında tereyağı,

*2 su bardağı şeker,

*3 adet oda sıcaklığında orta boy yumurta,

*2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu,

*1,5 adet portakalın suyu,( 1 su bardağı olacak )

*25 gr kakao ( yaklaşık iki dolu çorba kaşığı kadar )

*2 + 2/3 su bardağı elenmiş un

*1 paket kabartma tozu

*1 su bardağı damla çikolata

Üstüne,

*Yarım adet portakalın suyu ( küçük bir çay bardağı kadar )

*Hindistan cevizi

*Rendelenmiş portakal kabuğu.

Hazırlanışı;

1.Tereyağı ile şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. ( Havalar soğuk olduğu için tereyağı çok yumuşamayabilir. Böyle durumlarda çırpma kabını ılık su dolu başka bir kabın içine koyarsanız daha rahat çırpabilirsiniz )

2.Rendelediğiniz portakal kabuklarını da yağ ve şeker karışımın koyup, kokusunu vermesi için bir müddet de böyle çırptıktan sonra yumurtaları teker teker karışıma ekleyin. Önce bir yumurtayı ekleyip çırpın, sonra diğerini ve en son üçüncü yumurtayı karıştırın.

3. Kabartma tozu, kakao ve unu beraber eleyin. Portakal suyunu da karışıma ekledikten sonra unlu malzemeyi de ekleyerek iyice çırpın.

4.Damla çikolatalıda ekleyip, baton kek kalıbınıza veya ufak boy herhangi bir kek kalıbına döktüğünüz kekinizi, önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında pişirin. Pişip pişmediğini kürdan batırarak test edebilirsiniz. Batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Pişen kekinizi fırından çıkardıktan sonra portakal kabuğu rendesini ve hindistan cevizini üstüne serpin ve yarım portakalın suyunu üstüne dökün. Bu şekilde hem portakalkabuğu hemde hindistan cevizi kekin üstüne sabitlenmiş oluyor. Afiyet olsun

portakallı,kakaolu kek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder