6 Nisan 2010 Salı

Prens Adaları



3 gündür acayip öksürüyorum,fena halde hastayım.Çok kötü üşüttmüşüm,hafta sonu ilaçlarımı alıp dinlenmeye çalıştım.Bilgisayardaki fotoğrafların bir kısmını düzenledim.
Digital fotoğraf çekmek çok güzel ama bu bilgileri saklamak inanılmaz zor hale geldi.Bir sürü data var elimde, bir çok bilgiyi kopyaladım.Eski fotoğraflardan ulaşamadıklarım oldu,bunu fark edince biraz panik oldum tabii.O kadar çok hard disk halletmişiz ki,hangisinde ne fotoğraf var onu bile unutmuşuz resmen. Eskiden sırf çocukların fotoğrafları varken ,şimdi yemek fotoğrafları da eklendi.Saklaması gerçekten büyük bir problem oluyor.Arşivdeki fotoğraflara bakarken ada gezilerimizden bir kaç fotoğraf buldum.Fotoğraflardan da anlaşılacağı gibi çocuklar daha ufaklar orada.Hemen hemen iki hafta da bir mutlaka adaya gideriz.

HEYBELİADA


Hava soğuk ya da sıcak olsun İstanbulda oturan herkesin hafta sonu kaçamağıdır Prens Adaları.
Hava soğuk olduğu zaman daha çok severim ,faytona binmesini ve gezmesini.Üşüyerek gezmek , terleyerek gezmekten çok daha güzel bence. :)

İki sene önce Özgürü emzirdiğim için kışın gittiğimiz Heybeli Ada'da faytonla yaptığımız tur beni çok zorlamıştı :)Halen dün gibi aklımda.Emzirme işi asla iki yaşına kadar uzamamalı,bıraktırma süreci gerçekten çok zor oluyor...
Heybeli Ada'ya her gittiğimide çay bahçelerinde önce kahvaltı ederiz.Sonra ada etrafında faytonla bir tur atarız.
Kış aylarında ada'da fayton bulmak pek kolay olmuyor,sahildeki cafeler bu konuda size yardımcı olucaktır.
Sıcak havalarda Değirmen Burnu piknik alanı çok güzeldir.
Büyük Ada ise çok farklı , yazın gittiyseniz Fayton turuna katılmak için epey bir sıra bekleyeceksiniz demektir.Sıra o kadar uzun oluyor ki bir çok kişi adayı yürüyerek turlamayı bile göze almış oluyor.Özellikle bisiklet kiralayıp gezenlerin sayısı oldukça fazla.

Bisiklet kiralamak içinde elinizi çabuk tutmalısınız,yaz aylarında bunu da başarmak oldukça zor:)


BÜYÜKADA



Büyük Ada'da büyük tur veya küçük tur yapabilirsiniz.Küçük tur Aya Yorgi Manastırı ve Kilisesi'nin orada son buluyor.Diğeri ise adanın tamamını gezdiriyor.Yörük ali ve Dil burnu yine görülmeye değer yerlerden .
Öncelikle vapura binmek ayrı bir şölen . Eğer vapuru kaçırmışsanız adalara kolaylıkla geçiş yapabileceğiniz teknelerde var. Ama vapurla adaya geçmek bence çok daha keyifli.Vapurda çayınızı yudumlamak ve martılara simit atmak günün en eğlenceli tarafı çünkü.
Büyük Ada'daki çay bahçelerinde mola vermek şart.
Sahil boyunca uzanan çay bahçelerini dolduran kalabalığı izlemek ise zevkli.Kahvaltı sonrası faytona binip büyük tur yapılabilirsiniz.Sonra temiz havanın etkisiyle karnınız öyle bir acıkmış olucak ki , kendinizi bir an da kokoreç,midye satan büfelerin birinde siparişinizi vermiş bulacaksınız .
Sakin bir akşam yemeği için sahildeki balık lokantaları ideal .Balığınızı keyifle yerken güneşin batışını seyredebilirsiniz.(Lokantalarda pazarlık etmeyi unutmayın. )

Prens Adaları hafta sonu nefes alacağınız ,kendinizi çok iyi hissedeceğiniz bir kaçamak yeri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder