7 Nisan 2010 Çarşamba

PROFİTEROL




HASTAYIM HASTA CANIM İSTER PASTA, PASTAYI BULAMASSAM YERİM BENDE PROFİTEROL :)) UYMADI AMA OLSUN YAZDIM BEN :))


ÖNCE OĞLUŞUM ARDINDAN BEN AĞAR BİR GRİP GEÇİRİYORUZ. BLOĞUMDAN UZAK KALMAK İÇİME SİNMEDİ. DAHA ÖNCEDEN YAPTIĞIM YAYINLAMA FIRSATI BULAMADIĞIM, (KURTARICIM) ARŞİVİMDEKİ TARİFLERİMDEN PROFİTEROLÜ SEÇEREK YAYINLAMAK İSTEDİM... (AH ŞİMDİ YAPAN OLSADA YESEM :(( )
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
  • 100 GR MARGARİN
  • 1,5 SU BARD SU
  • 1 SU BARD UN
  • BİR FİSKE TUZ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • 5 AD YUMURTA

İÇ KREMA İÇİN

  • 2 SU BARD SÜT
  • 3 YEMEK KAŞIĞI UN
  • YARIM BARD TOZ ŞEKER
  • YARIM PK KREM ŞANTİ (SÜTLE ÇIRPILMIŞ)

ÜZERİNE

  • ÇİKOLATA SOSU (PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANACAK)

YAPILIŞI

SUYU VE BİR FİSKE TUZU TENCEREYE ALIYORUZ. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA MARGARİNİ İLAVE EDİYORUZ. MARGARİN ERİYİNCE TOZ ŞEKERİ VE UNU İLAVE EDİP HIZLICA KARIŞTIRIYORUZ. 2-3 DK KARIŞTIRIYORUZ. SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. SOĞUYUNCA YUMURTALARI TEKER TEKER KIRIP HER YUMURTAYI KATINCA ÇIRPIYORUZ. YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE, ARALIKLI ŞEKİLDE KAŞIKLA BİR YEMEK KAŞIĞI KADAR TOPLAR DÖKÜYORUZ. 180 C KIZGIN FIRINDA 35 DK KADAR KAPAĞI AÇMADAN PİŞİRİYORUZ. PİŞTİKTEN SONRA FIRINI KAPATIYORUZ. FIRINI AÇMADAN SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. SOĞUYUNCA FIRINDAN ÇIKARIYORUZ. (PROFİTEROLLERİMİZİN SÖNMEMESİ İÇİN HİÇ BİR AŞAMADA FIRININ KAPAĞINI AÇMAMAK ÇOK ÖNEMLİ)

ÖTE YANDA İÇ KREMASI İÇİN KREM ŞANTİ HARİÇ MALZEMELERİ PİŞİRİYORUZ. SOĞUYUNCA KREM ŞANTİ EKLEYİP MİKSERLE ÇIRPIYORUZ.

PROFİTEROLLERİMİZİN İÇİNE İÇ KERAMADAN KOYUYORUZ. ÜZERİNE HAZIRLADIĞIMIZ ÇİKOLATA SOSUNDAN DÖKÜP ARZUYA GÖRE YEŞİL FISTIK TOZUYLA SÜSLÜYORUZ. AFİYET OLSUN...

NOT: BEN PROFİTEROLLERİMİ BÜYÜK YAPTIM. SİZ DAHA KÜÇÜK PROFİTEROLLERİNİZ OLSUN İSTERSENİZ FIRIN TEPSİNİZE TATLI KAŞIĞIYLA DÖKÜN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder